Aranka

WIE

Ik ben Aranka Blokker en ben 20 jaar met veel plezier werkzaam geweest in het onderwijs als leerkracht Basisonderwijs en Begeleider passend onderwijs in het Voortgezet onderwijs. Na vorig jaar een dierbare verloren te hebben kwam ineens het besef dat de uitvaarten die ik tot die tijd had meegemaakt zeer weinig tot geen indruk op mij hebben achtergelaten. Ze waren mooi, sereen en liefdevol maar tegelijkertijd had het weinig persoonlijks. De uitvaarten die ik tot die tijd had meegemaakt hadden van iedereen kunnen zijn. Na hierover in gesprek te gaan met mijn allerliefste familie kwamen wij al snel tot de conclusie dit willen wij anders voor onze (schoon)moeder die ons zo plots had verlaten. Via via zijn wij terecht gekomen bij Suzanne Duijvestein, Suzanne bij afscheid, en hebben wij de uitvaart van onze (schoon)moeder vormgegeven zoals ze was, een perfecte handtekening/ portret om achter te laten aan ons als naasten die verder moesten zonder haar. In deze dagen is bij mij het zaadje geplant voor het vak uitvaartbegeleider. De eerste tijd bleef ik tegen mezelf zeggen dat het onzin was, je bent docent, hebt een leuke baan, het zijn de emoties. Toch liet het mij niet los en besloot naar de open dag te gaan van Gaandeweg uitvaart educatie in Wilp. Dan was het in ieder geval uit mijn hoofd en hoefde ik er verder niet meer over na te denken dacht ik nog. Op de weg ernaartoe dacht ik ook ineens, maar wat als ik het wel wil? Wat dan? Hoe dan? En zo geschiedde, na een half uur wist ik het zeker, ik ga de uitvaartbranche in. Ik wil naasten ondersteunen in het vormgeven van een eervol en waardevol afscheid van hun dierbare. Ik ben de opleiding gestart en heb het met goed resultaat afgerond. De lessen, prachtige ervaringen en mooie verhalen van Geraldine van de Vegte maakte dat ik steeds enthousiaster ben geworden over het vak. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Eigenwijze uitvaart begeleiding zijn eerste voetstappen in de branche heeft gezet.

 

Mijn missie

is om naasten te begeleiden naar een passend afscheid van hun dierbare, samen betekenis geven aan een afscheid zoals hij of zij was. Ik wil mijn steentje bijdragen in de uitvaartwereld door Liefde, aandacht, respect en warmte te geven aan nabestaanden en de overledene. Mijn eigen kleur geven aan het bespreken van de dood en alles wat daarbij komt kijken.

 

Visie

Als leerkracht heb ik mij jarenlang ingezet om sterke, zelfstandige, authentieke kinderen de wijde wereld in te sturen en hen hun “eigen” pad te laten bewandelen. Als volwassene draag ik uit waar ik voor sta en geef vorm aan het leven op mijn eigen wijze. Mijn visie is dat het niet de bedoeling kan zijn we deze wereld allemaal langs hetzelfde grijze grindpad verlaten. De uitvaartwereld is in transitie en ik zie steeds vaker hoe het ook kan. Ik zie graag dat dit standaard wordt.(weglaten?)